Håll behagen på plats

Ni har väl inte missat att vi ha sport bh:ar? Inför kommande sportevenemang får ni gärna komma in och testa våra produkter och känna skillnaden när man har en riktigt bra sportbh.

Varför är det då så viktigt att ha en sport bh? Jo brösten består till största del av fetvävnad och det enda stödet som egentligen finns är huden och ömtåliga ligament. Eftersom varken huden eller ligamenten är elastiska tvingas dom att sträckas ut vid hög belastning som när man tränar, hoppar eller springer. När ligamenten väl har sträckts ut, stannar dom i det läget. Resultatet blir då bröst som hänger. Med en bra sportbh hjälper man ligamenten att hålla sig på plats och motverkar då att dom sträcks ut.

Att springa utan en bh alls kan få brösten att röra sig upp och ner med 8,5 cm. Om man har en vanlig bh på sig reduceras det med 32 procent och har man en sportbh reduceras det med 52%.

Det finns två olika sorters sport bhar. Det finns dom som trycker brösten mot kroppen och dom som håller brösten på plats som en vanlig bh. Som en regel kan man säga att en sport bh som pressar brösten mot kroppen fungerar bra vid mindre storlekare och varianten som håller brösten på plats som en vanlig bh passar de som behöver större kupstorlekar.

    

Leave a Reply