Nu ska vi reda ut en sak!

Hej alla!

Nu när strumpbyxornas tid böjar komma igång bra så tänkte jag förklara en sak för er som inte vet. Jag har noterat att det är många som inte är så haj på de olika typer av strumpbyxor som finns, speciellt den typ man fäster i en strumpebandshållare/höfthållare. Det är det plagg man har runt höften som har som två band rakt ner som du ska fästa din strumpbyxa i för att den ska hålla sig uppe. Inte det vanligaste plagget numera, men väl efterfrågat ändå! 😉

Så, nu till förvirringen, många nämner denna strumpa som en stay-up för det är den som normalt slutar vid låret och har ett silikonband innanför kanten så att strumpan håller sig uppe av sig självt. Det är alltså INTE denna typ av strumpa du ska ha normalt till en höfthållare, den strumpan heter bara stocking. Både stocking och stay-up är en typ av stocking, men stay-ups hålls uppe på ett annat sätt än med en höfthållare och har därför fått namnet stay-up som en typ av underkategori av stockings p.g.a sättet den hålls uppe på. Stocking har du till en höfthållare och ser precis ut som en stay-up, och slutar alltså vid mitten av låret ungefär, MEN har inte lagret av silikon innanför kanten. Så denna måste du alltså ha en höfthållare till att fästa i så att de inte glider ner för benen. Simple as that! 😉 Nu vet ni det! Är ni osäkra i affären finns det alltid (i specialistaffärerna iaf) någon som kan hjälpa dig med detta.

Sedan kan du faktiskt ha stay-ups till en höfthållare också, men i och med att det finns ett silikonlager innanför kanten så kan det vara mycket svårare att fästa i höfthållaren. Dock brukar det nästan alltid vara så på stay-ups att detta silikonlager är uppdelat i ränder innanför kanten. Så insisterar du på att ha stay-ups till en höfthållare ändå, försök att fästa strumpan mellan två ränder med silikonlager (där det inte är silikon dvs) så ska det gå lättare att fästa! 😉

Här kommer ni till ALLA våra strumpor m.m för lite inspiration, ENJOY! http://www.feminint.se/strumpor-tights

Även våra höfthållare: http://www.feminint.se/trosor-1/strumpebandshallarehofthallare

Go natt på er! :-*

2 Comments on Nu ska vi reda ut en sak!

 1. Nylonörden
  20 oktober, 2014 at 09:36 (9 år ago)

  Har du verkligen koll på strumpbyxor? Du kallar strumpor för strumpbyxa. Strumpbyxor bör rimligen vara något som liknar en byxa, därav namnet strumpbyxa.
  Det du kallar stockings är lårhöga strumpor som normalt finns i två modeller. Den ena kallas stay-up och hålls uppe med en silikonrand runt låret. Den andra är en strumpa i klassisk modell som kräver en höfthållare för att kunna hållas uppe.

  Inte för att det kanske spelar någon större roll vad det kallas men du kan inte säga att folk inte har koll när du inte kallar de olika modellerna vid sitt riktiga namn.

  Strumpbyxor kan ju även delas in i olika modeller och kallas olika saker på grund av modellen. Exempelvis tights för modeller i tjockare material.

  Till slut ska vi dock vara eniga om att snygga strumpor alltid är extremt vackert och verkligen bär upp en snygg klänning eller kjol.

  Svara
  • Sarah
   20 oktober, 2014 at 11:24 (9 år ago)

   Hej!

   Strumpbyxa kom i bara farten och är korrigerat, det är absolut korrekt att det blir en typ av byxa om man skriver strumpbyxa och det är ju inte det jag belyser i inlägget såklart. Jag har också lagt till detta efter din kommentar för övertydlighetens skull, vilket vi gärna vill ha så att alla kan följa med på alla olika termer som underkläder kommer i. Och tycker minst en person att det är otydligt så ändrar vi gärna på det! 🙂 Tack för din kommentar, hoppas du tycker att det ser bättre ut nu.

   ”Både stocking och stay-up är en typ av stocking, men stay-ups hålls uppe på ett annat sätt än med en höfthållare och har därför fått namnet stay-up som en typ av underkategori av stockings p.g.a hur den hålls uppe.”

   Mvh, Sarah

   Svara

Leave a Reply