Fifty Shades of Grey underkläder, hiss eller diss?

Jag tror inte att någon lyckats undgå den relativt nya reklamen i tunnelbanan (i Sthlm iaf) på underkläderna som är baserade på den otroligt populära Fifty Shades-triologin skriven av E.L James. Det är alltså Kappahl som släppt denna serie underkläder som är framtagen av dem själva tillsammans med böckernas författare. Och eftersom det blivit en riktig snackis efter att boken varit om än mer omtalad, så undrar jag vad ni tycker om detta? Är det en kul idé, är serien fin eller tycker ni att det är ett hån mot kvinnor rent utav (japp, har hört allt om detta på senare tid)?

Vissa rasar över det för att det är så starkt ihopkopplat till själva boken där kvinnan i förhållandet är undergiven av vad jag har fått förklarat för mig (har inte läst någon utav böckerna själv, borde man göra det? 😉 ). Och detta skapar ju en mängd debatter om kvinnosyn i vårt samhälle och även mannens roll i det hela. Så är det verkligen så förtryckande eller kan man inte bara se det som fina underkläder? Reklamen sätter ju lite extra krydda på det hela med en mask som kvinnan bär medan hon står i bara underkläderna och håller i en nyckel (som jag antar ska gå till ett par handklovar), kul eller provocerande?

underkläder tunnelbana

Självklart får man tycka som man vill, det är bara kul att se olika uppfattningar av ett laddat ämne! 🙂
Jag själv förstår ju var kommentarerna kommer ifrån, men måste allt vara så seriöst hela tiden? Måste man vara så PK hela tiden bara för att det råkar visas lite hud och en mask? Eller är det själva kopplingen till böckerna som gör det upprörande? Det är ju som vilken underklädesreklam som helst, hon visar varken mer eller mindre än någon annan underklädesreklam, bara att hon har en mask på sig.

Hur som helst så verkar denna serie ha sålt som smör i solsken då jag var inne på Kappahls hemsida nyss och allt är ju slutsålt i storlekar, både BH och trosorna.

Jag tycker personligen att underkläderna är sjukt snygga med lite satin-känsla och fina färger som passar de flesta i smaken kan jag tänka mig. Bra blandning mellan släta partier och spets. Tycker det var fiffigt att sätta en nyckel fram på några utav BHarna och trosorna som en symbol från tredje boken, väldigt fin detalj som ändå kopplar ihop triologin med själva underkläderna. 🙂 Och har jag inte sett fel kan man även köpa en slips för att slänga in lite testosteron i det hela, haha! 😉

Sen kan jag dock säga att jag är sjukt besviken på storlekarna IGEN, som alltid i de lite mer större och vanligare kedjorna som väljer att sälja underkläder. Det vanliga 70-85, A-D kupa. Det är ju hur kul som helst om man kan ha dem storlekarna, men tyvärr så vet jag ju själv att så är inte verkligheten för de flesta när man väl gått till en bra BH-butik och mätt sig rätt!

Vilken tur att vi på Feminint säljer sjukt snygga underkläder i ALLA storlekar då! 😉 Hihi!

Vi ses!

Leave a Reply