Stay-up och strumpbxor utan tå

Nu när sommaren står för dörren vill jag gärna dela med mig av ett bra tips. Det började för många år sedan när jag jobbade i Milano. Det kunde bli extremt varmt vissa dagar och jag noterade i tunnelbanan att alla italienskor ändå alltid hade strumpbyxor. Jag var ung då och hade inte så bra koll, men nu vet jag att en tunn strumpbyxa eller stay-up gör det mycket behagligare att bära kjol även den allra varmaste sommardag. Huden på benen klibbar inte och du slipper skav på låren. Dessutom blir benen mycket snyggare med en bra nylonstrumpa, eftersom benen får stöd och en jämnare hudton. Och om man, som jag, befinner sig i den gyllene medelåldern behöver man all hjälp man kan få för att se så snygg ut som möjligt  😉

Men hur ska man då göra när man vill ha sandaler eller pumps med öppen tå? Jo, det finns strumpbyxor och stay-ups som inte täcker tårna! Kanten där stumpan slutar är tunn tunn och göms enkelt bakom remmen på skorna. Du väljer själv vart du placerar kanten och strumpan kan därmed justeras efter vilken sko som helst. Dessa strumpor är verkligen helt perfekta för jobbet, festen och bröllopet.

Hos feminint hittar du självklart den bästa varianten av tålös strumpa, från Falke  🙂

 

Leave a Reply