Här börjar det

Jag har, så länge jag kan minnas, varit intresserad av vackra underkläder och vilken kvinna, eller man för den delen, är inte det? Det var nog för ca 15 år sedan (herre gud vad det låter länge sedan) som de första tankarna om att arbeta med underkläder tog form i huvudet. Då var det ett eget märke som var den högsta önskan. På den tiden arbetade jag som fotomodell och när jag började fundera på det här med underkläder bodde jag, för tillfället, i Sidney Australien. Minns så tydligt hur jag satt där på kvällarna och ritade på de första utkasten till en egen underklädeslinje.
Men ibland blir inte livet riktigt som man tänkt sig. Jag var 23 år då och hade jobbat som modell sedan jag var 14. Började känna att jag ville utvecklas, driva egen verksamhet och producera underkläder. Jag och min dåvarande sambo hade flyttat till New York, Manhattan, där vi skaffat oss en fin tvåa och jag drömde naturligtvis om det stora amerikanska bröllopet med alla tillbehör. Tyvärr var min kille inte riktigt inne på samma bana så ett par år senare bestämde jag mig för att bryta upp från honom. Det var viktigare att få en ny karriär än att vara kvar i USA med en man som inte förstod hur viktigt det var för mig att byta yrkesbana.
Jag flyttade tillbaka till Sverige. Tyvärr hade jag då inte tillräckligt med drivkraft att dra igång verksamheten. Flytten var mycket uppslitande, som att genomgå en skilsmässa där man inte bara förlorar sin man utan allt man äger och alla vänner. Jag hade bott i New York i fyra år då och inte bott i Sverige på nästan 10 år. Glömmer aldrig när jag ringde mamma och sa att jag skulle flytta hem, – men då måste du ha ett jobb till mig. Hon blev så glad att hon grät och sa att jag självklart fick jobb på hennes redovisningsbyrå. Jag började plugga ekonomi och vi drev byrån tillsammans.
Mycket har hänt sedan dess (detta var 1999) som inte är så relevant för denna blogg men jag kan i alla fall säga att jag fortsatte arbeta med redovisning/ekonomi och företagsutveckling i 10 år. För ca två år sedan hände något i mitt professionella liv som gav mig anledning att verkligen fundera över mitt karriärval och då beslutade jag mig för att tiden nu var mogen för att dra igång den verksamhet jag en gång drömt om, nu skulle jag jobba med underkläder!
Här står jag nu med Feminint, både som butik och webbutik och jag ser verkligen fram mot att jobba hårt för att nå mina mål för företaget!

Leave a Reply